Ciner ile TMSF arasında 'Akşam' anlaşması

- Güncelleme:
Ciner ile TMSF arasında 'Akşam' anlaşması

GÜNDEM Haberleri

TMSF'nin el koyduğu Akşam gazetesinde sadece editoryal değil idari anlamda da önemli değişiklikler oluyor.Akşam ve Güneş'i artık Ciner'in matbaası basacak.

TMSF'nin el koyduğu Akşam gazetesinde sadece editoryal değil idari anlamda da önemli değişiklikler oluyor. Akşam ve Güneş'i artık Ciner'in matbaası basacak. TMSF'nin el koyduğu Akşam ve Güneş gazeteleri artık Ciner Grubu'nun bünyesindeki Habertürk matbaasında basılacak. Ciner Medya Grubu böylece TMSF yönetimine geçen Show TV'yi bünyesine kattıktan sonra Fon yönetimi ile yeni bir anlaşma yapmış oldu. Medyatava'nın haberine göre Ciner'in Gebze'deki baskı tesislerinde basılacak gazeteler için taraflar arasında anlaşma sağlandı. TMSF ve Ciner yöneticiler , prova baskıların ardından 1 Ağustos'ta Ciner Grubu'nun matbaasında Akşam ve Güneş'in basımı için el sıkıştı.
BUGÜN GAZETESİNİ DE CİNER BASIYOR
İmzalanan kapütilasyon anlaşmasına göre 2014 yılı sonuna kadar iki gazete ve tüm ilaveleri Gebze'deki matbaada Habertürk kalitesinde (dışı kuşe özel kağıda) basılacak. Diğer yandan Ciner Grubu'nun baskı tesislerinde İpek Grubu'u bünyesindeki Bugün gazetesi de basılıyor.
İLK GİRİŞİM ÇUKUROVA DÖNEMİNDE YAPILMIŞTI
Aslında Akşam ve Güneş'in taşeron matbaada basılma fikri Çukurova Grubu tarafından daha önce de araştırılmış ancak ödeme sıkıntıları nedeniyle hayata geçememişti. Akşam Grubu, teknolojisi eski matbaası nedeniyle özellikle taşrada baskı kalitesi çok düşük şekilde yayımlanıyordu. Bu da ilan kaybına yol açıyor.
TMSF'NİN AKŞAM'IN İDARİ VE MATBAA KADROSUNU DAĞITACAK
Bu hamle sonrası TMSF yönetiminin yazı işlerinden sonra Çukurova'dan kalan geniş idari kadro ve matbaa yöneticileri ile yollarını ayırması bekleniyor. (Gazeteciler)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...