Tillerson’u bir tweet ile kovdu

Tillerson’u bir tweet ile kovdu

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’u görevden alarak yerine CIA Direktörü Mike Pompeo’yu getirdi.

Trump ile Tillerson arasında ABD dış politikasındaki önemli konularda fikir ayrılıkları vardı. Kuzey Kore, İran ve Katar krizi yüzünden sık sık birbirine ters düşen Trump ile Tillerson, bazı konularda basın yoluyla mesajlaşıyordu. Tillerson bir toplantıda Trump için ‘moron’ ifadesini kullanmıştı. Tillerson’un yerine getirilen Pompeo’nun İran konusunda daha sert bir tutum takınması bekleniyor. Trump, görevden alma ile ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Rex ve ben uzun zamandan beri bu konuyu konuşuyoruz. Aslında iyi anlaşıyorduk fakat bazı konularda farklı görüşlere sahiptik. İran anlaşmasına baktığımız zaman, bence bu berbat. Galiba onun için çok fazla sorun yoktu. O hep farklı düşündü. Pompeo ve ben aynı fikirlere sahibiz. Müthiş bir enerjisi ve bilgi birikimi var” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...