Stevie Wonder'dan Trayvon Martin protestosu

Stevie Wonder'dan Trayvon Martin protestosu

DÜNYA Haberleri

Amerikalı siyahi genç Trayvon Martin'i öldüren hispanik-beyaz Zimmerman'ın serbest kalmasına dünyaca ünlü siyahi müzisyen Stevie Wonder da tepki gösterdi.

Amerikalı siyahi genç Trayvon Martin'i öldüren hispanik-beyaz George Zimmerman'ın mahkemece suçsuz bulunup serbest kalmasına dünyaca ünlü siyahi müzisyen Stevie Wonder da tepki gösterdi. Wonder, "meşru müdafaa" kanunu (Stand Your Ground) iptal edilene dek herhangi bir performans yapmayacağım." Geçtiğimiz gün Amerikalı siyahi müzisyen Stevie Wonder, Kanada'nın Quebec bölgesinde yapılan Quebec Yaz Festivali'nde verdiği konser sırasında yaptığı konuşmada, kendisini izleyenlere söz vererek, "meşru müdefa" kanunları olan eyalet ve ülkelerde sahne almayacağını bildirdi.Stevie Wonder, Trayvon Martin'i öldüren, Zimmerman'ın serbest kalmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Gerçek şu ki, adalet için savaş kaybedilmiştir. Onu geri getiremeyeceğiz. Burada yapabileceğimiz şey ise, sesimizin duyurulmasına izin vermek olacaktır. Dünyanın değişimi ve herkese eşitliğe oy vermeliyiz. Bunu yapabileceğimizi biliyorum. Ancak biliyorum ben herkes değilim, sadece bir kişiyim. İnsanım. Florida'daki 'Meşru müdefa' kanunu iptal edilene dek herhangi bir performans yapmayacağım."
Stevie Wonder daha önce de, 1991 yılında Arizon'nın Martin Luther King'in doğum gününü tanımaması nedeniyle bu eyalette yapılan Amerikan Futbol Ligi'nin "Süper Bowl" finalinde gerçekleştireceği performansı feshetmişti.
-Adalet Bakanı Holder kanunun yeninden düzenlenmesinden yana-
ABD Adalet Bakanı Eric Holder Salı günü yaptığı açıklamada, kanunun yeniden değerlendirilmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu söyledi.
Holder, Trayvon Martin davasında 'meşru müdefa' kanunun rolü olduğundan endişe ettiğini dile getirerek, kendini savunma konseptini anlamsızca genişleten kanunları sorgulama zamanı geldiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...