'Hatay ekonomisi büyüyor, yatırım yapacak yer yok'

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
'Hatay ekonomisi büyüyor, yatırım yapacak yer yok'

Ekonomi Haberleri  / CHA

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay ekonomisinin hızla büyüdüğünü, yatırımcıların yatırım yapacak yer bulamadığını söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay ekonomisinin hızla büyüdüğünü, yatırımcının yatırım yapacak yer bulamadığını söyledi. AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı tarafından Grand Plaza'da düzenlenen iftar yemeğine katılan Ergin, Hatay'a gelen projeleri anlattı. Ergin, Hatay'a kazandırılan havaalanı sayesinde dünyanın değişik ülkelerine uçuşların yapıldığını ve bu ülkelerin her geçen gün arttığına vurgu yaparak, "Bunun yanında İskenderun Limanı özelleşti, konteynır terminali kuruluyor, yatırımlar devem ediyor. İskenderun Dörtyol hattında özellikle nakliye sektöründe gözle görülür hareketlilik yaşanıyor. İskenderun Limanından Ortadoğu ülkelerine Ro-Ro seferleri devam ediyor. Demir-çelik sektörü ve hizmet sektörü ile bölge hızla gelişiyor. Bölgede yatırımcı yer bulamaz hale geldi. Şu an yatırımcı yer bulsa 25-30 milyar dolarlık yatırım da yapılacak durumda" dedi. Adalet Bakanı Ergin, yapılacak yatırımların en büyüğü olan tünel projesinin ise 2014'te başlayacağının müjdesini verdi. Hatay'ın teknik alt yapısına değinen Ergin, "700 trilyonluk gibi bir rakama ulaşacak Hassa tünelinin 2014 başlarında yapıma başlaması ile devasa projelerin en önemlisinin ve Hatay'ı kapsayan tünel projesinin en büyük yatırım olma özelliği taşıyor. Bu proje Hatay bölgesinin kaderini değiştirecek bir proje" diye konuştu. nbsp;
Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...