Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bitlis'te 100 kilo patlayıcı imha edildi

Düzenleyen:
Bitlis'te 100 kilo patlayıcı imha edildi

GÜNDEM Haberleri

Bitlis’te güvenlik güçlerince yapılan arama tarama faaliyetleri kapsamında bulunan 100 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi.

Bitlis'in Mutki ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat ile gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Mutki'nin Kavakbaşı beldesine bağlı Kapaklı köyü kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak ve barınakları imha etmek maksadıyla dün, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca operasyon gerçekleştirildi. Temas araması faaliyetinde tespit edilen toprağa gömülü bidon içindeki el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat, el telsizi, 70 pil ile muhtelif gıda ve yaşam malzemesi yerinde imha edildi. Güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...