ABD’de çöken üst geçitte 4 kişi öldü

Düzenleyen:
ABD’de çöken üst geçitte 4 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Florida Miami şehrinde bir üniversitenin kampüsündeki çöken üst geçitin altında kalan 4 kişinin öldüğü bildirildi.

İtfaiye Şefi Dave Downey, basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 aracın enkaz altında kaldığını olayda 4 kişinin öldüğünü ve 10 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. 

ABD’de çöken üst geçitte 4 kişi öldü
Yetkililer arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, molozun altında sıkışıp kalmış olabilecek kişileri aramak için özel yetişmiş köpekler kullanıldığını ifade ettiler. 
Sweetwater Mayor Orlando Lopez, köprü çöküşünü 'ulusal bir trajedi' olarak nitelendirdi. ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından “FIU'daki köprü çöküşü trajik. Birçok cesur İlk Yardım Ekibi hayat kurtardı. Cesaretleri için teşekkür ederim. Bu akşam etkilenen herkese dua ediyorum” dedi. 

ABD’de çöken üst geçitte 4 kişi öldü

Yaklaşık 60 bin öğrencisi bulunan FIU, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, öğrencilere bölgeye yaklaşmamaları çağrısında bulunurken, üniversite yetkililerinin bölgeye gelen sağlık, polis ve itfaiye ekipleriyle iş birliği içinde çalıştıklarını kaydetti.

ABD’de çöken üst geçitte 4 kişi öldü

Üst geçit için "türünün ilk örneği" denilmişti

Florida'nın en büyük kampüslerinden birine sahip olan üniversitenin öğrencileri tarafından sıklıkla kullanılan üst geçit 11,4 milyon dolara mal olmuştu. 950 ton ağırlığında ve 53 metre uzunluğundaki üst geçit, özel bir alanda inşa edildikten sonra geçen cumartesi SW 8th St. caddesine taşınarak 6 saatte kurulmuştu.

Aynı gün, FIU Rektörü Mark B. Rosenberg, üniversitenin twitter hesabından yaptığı açıklamada, üst geçit için "türünün ilk örneği" ifadesini kullanmıştı.

ABD’de çöken üst geçitte 4 kişi öldü

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...