Yalçın Akdoğan, 'PKK'ya yeni katılım yok aksine ayrılan çok'

Yalçın Akdoğan, 'PKK'ya yeni katılım yok aksine ayrılan çok'

GÜNDEM Haberleri

Yalçın Akdoğan, 'Örgüte çok büyük katılımların olduğu, 2-3 bin kişinin örgüte katılarak Kandil'e gittiği söylentisi asılsız' dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, PKK'ya büyük katılımlar olduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. "Yalan yanlış bilgilerle, dezenformasyon ve manipülasyonlarla toplumsal algı yönetilmeye çalışılıyor" diyen Akdoğan, "Örgüte çok büyük katılımların olduğu, 2 bin 3 bin kişinin örgüte katılarak Kandil'e gittiği söylentisi gerçeği yansıtmıyor. Örgüt her yıl kaybettiği elemanların yerine belli sayıda insanı geri koymaya çalışmaktadır. Örneğin geçen yıl bin 500'e yakın sayıda örgüt üyesi etkisiz hale getirilmiştir, ancak bunun yarısı bile geri kazanılamamıştır" diye konuştu. Cizre'de sözde asayiş timi görüntülerinin basına yansıtılmasının ardından Diyarbakır'da terör örgütü PKK'lılar için mezarlık düzenlemesine ilişkin organizasyonların da maksatlı olarak hazırlandığını kaydeden Akdoğan, iki olayın da psikolojik harekatın parçası, özel bir imalat olduğunu söyledi. Akdoğan, "Örgüt, bu tür sembolik gösterilerle bölgede otorite tesis ettiği gibi bir görüntü vermek istiyor olabilir. Ancak kimsenin görmediği bir sokakta çok kısa süreli bu tür tiyatroların sergilenmesi, bir fotoğraf karesinin bütün bir bölgenin görüntüsü gibi sunulması maksatlı bir tertibe benziyor. Bu tür olaylar toplumda sürece yönelik desteği azaltmak ve halkta alerji oluşturmak için tezgahlanıyor olabilir... Habur'da yaşanan şımarıklık ve taşkınlık açılım sürecini zehirlemiş ve önemli bir girişimi sabote etmişti. Türkiye toplumunu tedirgin edecek görüntülere kesinlikle sebep olunmamalıdır" ifadesini kullandı. Akdoğan, BDP'ye, "sürece zarar veren bu olaylara karşı duyarlı ve sorumlu bir tavır sergileme ve sürecin selameti için yapıcı bir katkı ortaya koyma" çağrısında bulundu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...