Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ali Babacan, 'Hazırlıklı olun, piyasalar bir süre dalgalanacak'

- Güncelleme:
Ali Babacan, 'Hazırlıklı olun, piyasalar bir süre dalgalanacak'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Babacan, faiz ve dolardaki yükseliş için "8-10 senaryoyu çalıştık, sürpriz olmadı. Diğer ülkelere göre daha az etkilendik" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, piyasalardaki dalgalanmaların bir süre daha devam edeceğini belirterek, "Buna herkes hazırlıklı olsun, hareket bir süre daha sürecek" dedi. Başbakan Yardımcısı Babacan, MÜSİAD'ın iftarında yaptığı konuşmada, piyasalarda son 1,5 aydır devam durumu değerlendirdi. Babacan, bu yaşananların, küresel krizin yeni bir safhası olduğunu belirtti. Gezi olaylarının tam da bu döneme denk geldiğine dikkat çeken Babacan, "Tarihler örtüşünce, borsadaki düşüş Gezi ile bağlantılandırıldı. Aynı tarihde diğer ülkelerde de dalgalanma vardı. 1.5 aydır bizim piyasamızda yaşananlar diğer piyasalarda da yaşandı. Bize özel bir kriz değil. Geçen yıl Finansal İstikrar Komitesi'nde senaryo analizleri yaptık. Önümüzdeki dönemde karşımıza neler çıkabilir? 8-10 değişik senaryo çalıştık. Kurumlarımız bu senaryolar karşısında her biri ne yapar, nasıl tepki gösterir? Bunlar yazılı hale getirildi, aynı milli güvenlik belgeleri gibi. Bu yazılı belgeler herkesin çekmecesine, kasasına kondu. Olur da hani, bir gecede bir şey olursa dünya ekonomisiyle ilgili, sabaha hangi kurumumuzun ne yapacağı belli olsun diye. Olanların hiçbiri sürpriz değil bizim için"dedi. Babacan, geçmişte yaptığı 'ihtiyatlı olalım' uyarılarını anımsatırken, "İhtiyatlı olalım diye en az basın önünde 100 defa demişimdir. Özellikle gelişmiş ülkelerdeki karar alıcıları gördükçe kaygılarımız daha da büyüyor. Çünkü gelişmiş ülkelerde bir yönsüzlük var. Biz de dikkatli olacağız. Bir yandan da ekonominin gereğini yapacağız" dedi. nbsp;Hedeflerde revizyon olabilir
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, NTV'de katıldığı bir programda ise, "Tüm gelişmekte olan ülkelerin büyüme beklentileri aşağı revize edilirken, bizde de ufak tefek bir revizyon olursa bu sürpriz olmamalı" dedi. Babacan, bir soru üzerine, Gezi Parkı olaylarında sermaye hareketlerine ilişkin SPK'nın çalışmasının devam ettiğini, olayların yoğun olduğu dönemlerde piyasa oyuncuları ve yatırımcılar üzerinde bazı dezenformasyon çabalarının yapıldığının görüldüğünü anlattı. Bu konuda bizzat bazı yatırımcılarla görüştüklerini ifade eden Babacan, "Belli ki burada bir organizasyon ve kasıt var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...