Başbakan'dan 'açığı düşürün' talimatı

- Güncelleme:
Başbakan'dan 'açığı düşürün' talimatı

GÜNDEM Haberleri

Yıl sonu için hedeflenen rakamın daha da aşağı çekilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, gerekirse 'kamu harcamalarını azaltın' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013 sonu hedefi olarak belirlenen 34 milyar liralık bütçe açığının daha da aşağı çekilmesi için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e talimat verdi. AK Parti'nin önceki gün yapılan MKYK toplantısında Bakan Şimşek, 2013 bütçesinin ilk ayına yönelik gerçekleşmelerini hakkında bilgi verdi. Bütçenin ilk altı ayda 3.1 milyar lira fazla verdiğini hatırlatan Şimşek bu kapsamda yıl sonu itibarıyla bütçe açığının 34 milyar lira olmasını beklediklerini söyledi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, bu rakamın daha da aşağı çekilmesinin mümkün olup olmadığını sordu. Şimşek, ise 34 milyar liranın bir hedef olduğunu, rakamın ekonomik gelişmelere göre değişebileceğini anlattı. Erdoğan ise Şimşek'e, "34 milyar lirayı daha da aşağı çekmek için gayret gösterin. Kamu harcamalarını azaltın. Gerekirse bazı kamu yatırımlarından fedakârlık edelim" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...