Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore'den Panama'ya serbest bırakın çağrısı

Kuzey Kore'den Panama'ya serbest bırakın çağrısı

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore, Panama'nın el koyduğu gemide güvenliğinden endişe duydukları gözaltına alınan mürettabatın serbest bırakılması gerektiğini açıkladı.

Merkez Kore Haber Ajansı'nın ismi açıklanmayan Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Panamalı soruşturmacıların ve yetkililerin geminin kaptanı ve mürettabatına saldırdığı ve gözaltına aldığı belirtildi. Güvenliğinden endişe duyulan mürettebatın derhal serbest bırakılması gerektiğine yer verilen haberde, Panamalı yetkililerin vakit kaybetmeksizin gemiyi de bırakmaları gerektiği kaydedildi. Gemide yapılan aramada uyuşturucu bulunmadığını ifade eden yetkili, gemide eski füze parçalarının bulunduğunu belirtti. Panama, iki gün önce Kuzey Kore bayraklı gemiye "beyan edilmeyen askeri malzeme" bulunduğu gerekçesiyle el koymuş, gemide yapılan aramada 10 ton şekerle birlikte 240 ton ağırlığında eski Sovyetler Birliği dönemine ait silah bulunduğu ortaya çıkmıştı. Küba Dışişleri Bakanlığı ise dün yaptığı açıklamada, gemide ortaya çıkan 20. yüzyıl ortasında yapılmış eski savunma silahlarının Küba'ya onarılması için gönderilmiş malzemeler olduğunu ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...