Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mandela 95 yaşına giriyor

Mandela 95 yaşına giriyor

DÜNYA Haberleri

Akciğer enfeksiyonu nedeniyle 8 Haziran'dan bu yana hastanede tedavi gören Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela bugün 95 yaşına giriyor.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma yaptığı açıklamada, doktorların, Pretoria kentindeki hastanede tedavisi devam eden Mandela'nın sağlık durumunun giderek daha iyiye gittiğini söylediğini belirtti. Mandela'nın kızı Zindzi Mandela ise sağlık durumu günden güne iyiye giden babasının her an evine dönebileceğini kaydetti. Bu arada Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıkların ardında geçiren ve ülkesine 5
yıl devlet başkanı olarak hizmet eden 1918 doğumlu Mandela, bugün 95 yaşına girecek. Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) 2009'da her yılın 18 Temmuz tarihini "Dünya Nelson Mandela Günü" ilan etmiş, . Mandela'nın 90. yaş günü büyük bir stadyumda kutlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...