Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balıkta ABD’yi fethediyoruz

Balıkta ABD’yi  fethediyoruz

Ekonomi Haberleri

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, ocak-şubat döneminde ABD’ye yapılan balık ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 arttığını belirterek “Böyle giderse 2017 sonundaki 36 milyon dolarlık seviyeyi fazlasıyla aşıp, 100 milyon dolar hedefimize epey yaklaşmış olacağız” ifadesini kullandı.

Kızıltan, balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren 11 Türk firmasının ABD’de düzenlenen Seafood Expo North America Fuarı’na katıldığını belirtti. Boston’da 11-13 Mart’ta düzenlenen fuara Turkish Cargo yetkililerinin de katıldığını aktaran Kızıltan, İzmir’den New York’a, balık ihracatı için direkt uçuş hazırlıklarının gündeme geldiğini kaydetti. Kızıltan, “2007 yılında ABD’ye sadece 600 bin dolar ihracat gerçekleştiriyorduk. Nitelikli ve kesintisiz tanıtım faaliyetleriyle ihracatımızı 36 milyon dolara çıkardık. Bu yüzden rehavete kapılma gibi bir lüksümüz yok” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...