Şenez Erzik, 'Utanması gereken kim'

Şenez Erzik, 'Utanması gereken kim'

FUTBOL Haberleri

Allah'a şükür utanılacak bir şey yapmadım. Ama utanması ve istifa etmesi gereken birileri varsa onlar da Fenerbahçe ve Türkiye'yi bu duruma düşürenlerdir.

UEFA Tahkim Kurulu'nun şike dosyası konusunda verdiği nihai kararın ardından Fenerbahçe cephesinin büyük suçlamalar yaptığı UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, Sporx'e çarpıcı açıklamalar yaptı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Suçlandığımız maç sayısı 4'ten 8'e çıkıyor, Erzik ortada yok. Bir de resmini UEFA binasının duvarlarına astırmış. Biraz utanması varsa istifa eder" sözlerine aynı sertlikle karşılık veren Erzik, "Allah'a şükür ben utanılacak bir şey yapmadım. Ama utanması ve istifa etmesi gereken birileri varsa onlar da F.Bahçe'yi ve Türkiye'yi bu duruma düşürenlerdir" diye konuştu. "Kılını kıpırdatmadı" suçlamalarına karşılık da Erzik, "Bugün UEFA'nın yönetiminde ve kurullarında çeşitli ülkelerden insanlar var. Kimse kendi ülkesi için orada bir şey yapamaz. Mesela Tahkim Kurulu'nda Levent Bıçakçı vardı. Levent Bey bu davanın kenarından köşesinden geçemez" diye konuştu.
CAS İÇİN PAZARLIK YAPILMADI
F.Bahçe'nin kendisine saldırmasını anlamadığını söyleyen Erzik, "UEFA'nın girişindeki duvarına o fotoğrafı oraya ben mi koydum? Bizi seçenler koydu. 53 ülke seçti beni. Ve yeni değil bu, 30 senedir oradayım. Niye bana saldırıyorlar? Hiç anlamadım" ifadesini kullandı. Erzik, CAS davasının geri çekilmesiyle ilgili olarak da, "F.Bahçe CAS davasını kulübünün menfaatleri doğrultusunda çekmiştir. Şimdi bu dayatma ve pazarlık lafını kullananlara soruyorum şayet F.Bahçe bu davayı geri çekmeseydi Avrupa kupalarına katılabilir miydi? F.Bahçe geçen sene Avrupa kupalarından kazandığı o paraları nasıl kazandı? CAS davasını çekmeseydi Benfica ile yarı final oynayabilir miydi? F.Bahçe geçen yıl kupaya nasıl gitti çıkıp bunun cevabını versinler. Ben şeytanlık düşünmüyorum. Benim dayatma hakkım yok. Sayın Platini de dayatma yapmadı. CAS konusunda asla pazarlık yapılmadı" dedi.
FENERBAHÇE ISRARLI

EVET, iSTiFA ETSiN!
F.Bahçe Kulübü, resmi siteden yaptığı açıklamada, "Şenes Erzik'in istifasına yönelik talebimizi ısrarla yinelediğimizi belirtmek isteriz. Fenerbahçe Spor Kulübü özelinde Türk kulüplerinin hukuki linçlerine seyirci kalanların serzenişte bulunma ve vatan millet edebiyatı yapma hakkı yoktur. UEFA ve UEFA yetkililerinin menfaatlerini korumak, bu kişi ve kurumlar hakkında açılan davaları geri çektirmek için canhıraş bir şekilde çaba gösterenlerin, Türkiye ve Fenerbahçe Spor Kulübü menfaatleri içerikli söylemlerde bulunmaya hakkı yoktur, olamaz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...