Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fotoğraflarla 19. asra bakış

Fotoğraflarla 19. asra bakış

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Fotoğraf merakıyla tanınan Sultan 2. Abdülhamid devrinde meydana getirilen ve dünyanın en geniş 19. yüzyıl fotoğraf koleksiyonu olan Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu’nun hikâyesi dokümanter filme taşındı.

Ümran Safter’in yazıp yönettiği “Saraydan Bakmak” isimli uzun metraj belgesel filminin galası, önceki günlerde Yıldız Şale Köşkü’nde gerçekleştirildi. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bağcılar Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan “Saraydan Bakmak” filmi, 36 bin 585 fotoğrafın bulunduğu Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu üzerinden 150 yıllık bir tarihe ışık tutuyor. Dokümanter filmin yönetmeni Safter, 2. Abdülhamid’in fotoğrafla Londra’da tanıştığını belirterek “2. Abdülhamid fotoğrafçılar ve fotoğraf makineleri getirtmiş. Osmanlının neredeyse her yerinde fotoğraflar çektirmiş. Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu, dünyanın en geniş 19. yüzyıl fotoğraf koleksiyonu diyebiliriz, çok zengin bir arşiv. Türkiye’nin o dönemlere ait ilk ve tek görsel arşivi aslında” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...