'Büyük burunlu' yeni bir dinozor türü bulundu

/ Kaynak: AA
'Büyük burunlu' yeni bir dinozor türü bulundu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Utah eyaletinin batısında büyük burnu ve boynuzlarıyla dikkati çeken yeni bir dinozor çeşidine ait kemikler gün ışığınaçıkarıldı.

ABD'nin Utah eyaletinin batısında büyük burnu ve nbsp;boynuzlarıyla dikkati çeken yeni bir dinozor çeşidine ait kemikler gün ışığına nbsp;çıkarıldı. nbsp;Boyu 4,5 metre, ağırlığı ise 1,8 tona ulaşan Nasutoceraptops titusi nbsp;adı verilen yeni dinozor türü, Proceedings of the Royal Society B adlı bilimsel nbsp;dergide bilim dünyasına tanıtıldı. nbsp;Dinozoru tanıtan Utah Üniversitesi'ne bağlı Ulusal Utah Müzesi
yetkilileri yeni türün özellikle çok büyük burnu ve gözlerinin üzerinde nbsp;alışılmadık ölçülerde uzun ileriye doğru uzanan kavisli boynuzlarıyla benzersiz nbsp;olduğuna işaret etti. nbsp;Triceratops ailesine mensup yeni türe adı, mensup olduğu ailenin nbsp;ismini ifade eden Nasutotceratops ile Grand Staircase-Escalante Ulusal Abide adı nbsp;verilen keşif bölgesinde uzun yıllar çalışmalarda bulunan paleontolojist Alan nbsp;Titus'un soyadı birleştirilerek konuldu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...