İstanbul Belediyesi'nden işaret dili eğitimi

İstanbul Belediyesi'nden işaret dili eğitimi

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İŞKUR personeline işaret dili eğitimi verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelliler Müdürlüğünce (İSEM), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) personeline işaret dili eğitimi verilecek. İSEM'den yapılan açıklamaya göre, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 500 iş ve meslek danışmanı bu aydan itibaren 6 ay boyunca işaret dili 1. düzey eğitimi alacak. İstanbul Kalkınma Ajansının hibe desteğiyle yürütülen "İş'te Engel Yok-Engelli Gençler İstihdam Projesi" kapsamında gerçekleştirilecek eğitimler, 25 kişilik sınıflarda verilecek. Eğitim tamamlandığında İŞKUR iş ve meslek danışmanları, işitme engelli bireylerle temel seviyede iletişim kuracak kadar bilgiye sahip olacak. Eğitimler sırasında, iş ve meslek danışmanlarına özellikle istihdam süreçlerinde ve mülakatlarda sağlıklı iletişim kurulmasını sağlayacak kelimeler, cümleler ve kalıplar öğretilecek. İSEM, proje kapsamında uzman 2 Türk işaret dili eğitmenini görevlendirirken, 2003 yılında başlatılan eğitimlerle bugüne kadar 4 bin 750 kamu çalışanına ulaşıldı.


"Konuşan Parmaklar Avrupa Birliği Gençlik Projesi"
Öte yandan, İSEM tarafından işitme engelli bireyler için hazırlanan "Konuşan Parmaklar Avrupa Birliği Gençlik Projesi" kapsamında da 13 üniteli bir eğitim kitabı ve eğitim DVD'si hazırlandı. Ayrıca proje kapsamında çekilen "Keloğlan Avrupa'da", "Keloğlan Aramızda" ve "Keloğlan Mutlu Oğlan" filmleriyle işitme engelli çocuklara kültürlerinde yer alan bir folklorik öğenin tanıtılması amaçlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...