Gözünü Finlandiya’ya dikti

Gözünü Finlandiya’ya dikti

YAŞAM Haberleri

Varto’da yaşayan millî atlet Emine Akbingöl, temmuz ayında Finlandiya’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası’na köyünde hazırlanıyor.

13 nüfuslu ailenin 18 yaşındaki kızı Akbingöl, yaşadığı bölgenin zorlu coğrafyasında antrenmandan sonraki boş zamanlarında besicilik yapan ailesine yardımcı oluyor. Sırbistan’daki Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda 1500 metrede birinci, Çekya’da, Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda 3.000 metrede birinci ve Portekiz’deki Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda da ikinci olan Akbingöl, 10-15 Temmuz’da Finlandiya’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası’nda da birinci olmak için çalışıyor. Emine Akbingöl “Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmek istiyorum. Spora başladığımda maddi durumumuz yetersizdi. Fenerbahçe kulübünden 2 yıldır destek alıyorum. Okuyan kardeşlerime elimden geldiğince maddi yardım yapıyorum. Anneme ev işlerinde yardım ediyorum. Çekinmeden saman taşıyorum ve koyunlara bakıyorum” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...