BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Dönere resmî standart geldi

Dönere resmî standart geldi

Dönerin içerdiği yağ oranı en çok yüzde 25, tuz oranı ise en çok yüzde 2 olacak.



Dilek Gedik ANKARA Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliği Taslağı, özellikle dünyaca tanınan milli yiyeceklerimizden dönere hijyen ve sağlık açısından önemli kriterler getirdi. Taslağa göre dönerin içerdiği yağ oranı kütlece en çok yüzde 25, tuz oranı kütlece en çok yüzde 2 olacak. Döner üretiminde et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri kullanılamayacak. Dönerin raf ömrü pişirilme süresi dahil en fazla 24 saat, dondurulmuş dönerin raf ömrü ise en fazla 6 ay olacak.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104123
    % 0.12
  • 3.4906
    % -0.5
  • 4.1771
    % -0.29
  • 4.7234
    % -0.71
  • 145.551
    % 0.08
 
 
 
 
 
KAPAT