Turan: Battal Gazilerimiz var, yeni Rambo istemez

Turan: Battal Gazilerimiz var, yeni Rambo istemez

MAGAZİN Haberleri

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, tarihî hadiseleri anlatan dizi ve filmlere dair “Bizim Rambo üretmemize gerek yok” dedi.

Türkiye’nin kaliteli yapımları oluşturacak imkân ve kabiliyete kavuştuğunu vurgulayan Turan, şöyle devam etti: “Rambo diye olağanüstü bir tip doğurdu Hollywood. Vietnam mağlubiyettir, perişanlıktır aslında. Bizim ise Rambo üretmemize gerek yok. Cüneyt Arkın’ın Battal Gazi’si çok daha gerçektir çünkü tarihte vardır. Danişment Gazi vardır, Süleyman Şahlar, Afrin Beyler, Ertuğrul Bey, Osman Gazi, Fatih vardır. Bizim yeniden bir kahraman üretmemize ihtiyaç yoktur. Yeter ki bunları hikâyeleştirip senaryolaştıralım.” Turan, Türk tarihinin dünyanın en büyük hazinesi olduğunu, bu hazinenin gelecek kuşaklara en doğru şekilde aktarılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...