Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Düzenleyen:
Dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Taşınan toz nedeniyle havanın sarı renkli olduğunu belirten uzmanlar "Bu toz demir bileşeni içerir. Yağışla birlikte aşağıya iner. Saçlara faydası vardır, yağışla birlikte elbiselerinizde leke yapabilir" dedi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bugün 08.00 ila 13.00 saatleri arasında Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiği duyuruldu. Hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma ile yer yer çamur şeklinde yağmur ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

İSTANBUL İÇİN 'SARI HAVA' UYARISI'

Meteoroloji'nin açıklamasında şöyle denildi:
"Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının bu gece saatlerine kadar yurdumuzun iç ve batı bölgelerinde (Batı Akdeniz, Ege, Marmara, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz) etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

'SARI HAVA' NEDİR?

Prof. Dr. Orhan Şen, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İstanbul'da havanın sarı renkte olması Afrika'dan gelen tozdur. Türkiye'ye yükseklerden gelir. Bu toz demir bileşeni içerir. Yağışla birlikte aşağıya iner. Solumadığınız takdirde zararı yoktur. Hatta saçlara faydası vardır, yağışla birlikte elbiselerinizde leke yapabilir" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...