Mehmetçik emir bekliyor! Namlular oraya çevrildi

Düzenleyen:
Mehmetçik emir bekliyor! Namlular oraya çevrildi

GÜNDEM Haberleri

TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki terörist yapılanmalara yönelik başlatılan operasyonlar sürerken etkisiz hâle getirilen terör örgütü mensubu sayısı 50'ye yükseldi. Irak ile yapılan görüşmeler doğrultusunda yakın zamanda PKK işgali altındaki Sincar ve Kandil'e harekât düzenlenebileceği ifade ediliyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34. Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığınca 10 Mart'ta PKK'lı teröristlerin sınırın Irak tarafındaki kamplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyon kararlılıkla sürüyor. 

50 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yürütülen operasyonda, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilen saldırı hazırlığındaki 9 PKK'lı terörist, gerçekleştirilen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi. Böylelikle 10 Mart'tan bu yana devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50'ye yükseldi.

SİNCAR VE KANDİL'E HAZIRLIK

Yanı sıra kahraman Mehmetçik'in sahadaki başarısı ve terörle mücadeledeki kararlı duruş terör örgütü ile destekçilerine büyük korku yaşatıyor. Hükûmet kaynakları ve bazı uzmanlar Hakurk çevresindeki operasyonların Kandil ve Sincar harekâtına zemin hazırladığını ifade ediyor. Yani başka bir deyişle Mehmetçik, Kandil için ısınıyor.

SİNYALİ CUMHURBAŞKANI VERDİ

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki terörist yapılanmalara yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı'nda 3 bin 600'den fazla terörist etkisiz hâle getirildi. Operasyonun başarısına işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ile iş birliğine değinerek yakın zamanda Irak'taki terör örgütü yuvalanmalarına da harekât yapılacağının sinyalini vermişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...