Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Norveç halkı ikinci büyük şoku yaşıyor

/ Kaynak: DHA
Norveç halkı ikinci büyük şoku yaşıyor

DÜNYA Haberleri  / DHA

Norveç halkı, katliam hazırlığı içinde olan Varg Vikernes adlı Norveçlinin Fransa'da yakalanması ile ikinci büyük şoku yaşıyor.

Breivik olaylarının etkisini üzerinden atamayan Norveç halkı, katliam hazırlığı içinde olan Varg Vikernes adlı Norveçlinin Fransa'da yakalanması ile ikinci büyük şoku yaşıyor. nbsp;NORVEÇ'te 2011 yılı temmuz ayında meydana gelen Breivik saldırılarının bir benzerini Fransız polisi önledi. Breivik hayranı Norveçli müzisyen 40 yaşındaki Varg Vikernes 24 yaşındaki hamile Fransız eşi Marie Cachet ile birlikte Salon-la-Tour i Corrèze adlı çiftliklerinde ele geçirildi. Çiftin evinde yapılan aramalarda 5 adet otomatik silah bulundu. 1994 yılında Mayhem adlı grubun gitaristi Øystein Aarseth'i 23 bıçak darbesi ile öldürmek ve çok sayıda kiliseyi kundaklamak suçlarından 21 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 2009 yılında serbest bırakılan Varg Vikernes'in büyük bir katliam hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü. Paris Savcılığı sözcüsü Agnes Thibault Lecuivre, Norveç'in Dagbladet gazetesine yaptığı açıklamada, Varg Vikernes'in, uzun süredir takip altında olduğunu ve anti terör grubu tarafından yakalandığını söyledi. Vikernes'in atış kulübü üyesi Fransız asıllı eşinin Haziran ayında çok sayıda silah satın aldığı bildirildi. Vikernes'in gözaltında tutulduğu Brive La Gaillerde karakolundan yapılan açıklamada "Vikernes, bir yılı aşkın süredir, ulusal güvenlik birimleri tarafından takip ediliyordu. Anti terör polisi tarafından yakalandı ve sorgulanıyor. Mahkemeye sevk edilip edilmeyeceğine de anti terör polisi karar verecek" denildi. nbsp;

NORVEÇ'TE ALARM


Norveç'in Bergen şehrine kayıtlı olan Varg Vikernes'in yakalanması ve bir katliam hazırlığı içinde olduğunun açıklanması, Norveç'te güvenliğin yeniden üst düzeye çıkarılmasına neden oldu. Vikernes'in yakalanması, Breivik saldırılarının izlerini üzerinden atamayan Norveç halkını şok etti. Ülkede, polisin ve gizli servisin, aşırı sağ gruplar ve kişiler üzerinde yeterli önlemi almadığı, Breivik olaylarından ders çıkarılmadığı tartışılmaya başlandı. Norveç gizli servisinden Trond Hugubakken, Fransız polisi ile temas halinde olunduğunu belirterek Vikernes ile ilgili bilgi verilemeyeceğini söyledi. Öte yandan Norveç polisinin büyük bir gizlilik içinde, Vikernes'in Norveç'teki aşırı sağcı grup ve kişilerle bağlantılarını araştırdığı ve bazı göz altılarının gerçekleşebileceği bildirildi.


Fransız İçişleri Bakanı Manuel Valls, Vikernes'in büyük bir terör saldırısı ile katliam yapma hazırlığı içinde olduğu için yakalandığını söyledi. İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada "Vikernes Neo Nazi gruplarla yakın ilişki içindedir. Bu nedenle toplum için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Yaptığımız aramalarda yapmayı planladığı saldırılarla ilgili bir hedef tespit edemedik ama saldırı sonrası değil, saldırı öncesi etkisiz hale getirilmesi önemliydi" denildi.
DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...