Gezi Parkı eylemcileri hakkında suç duyurusu

/ Kaynak: AA
Gezi Parkı eylemcileri hakkında suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri  / AA

ASDER, Ankara'daki eylemlerde kamu malına zarar verenler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyeleri, suç duyurusu dilekçesini savcılığa vermeden önce Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Ankara Şube Başkan Yardımcısı Kerim Sürel, Gezi Parkı eylemlerinin masum olmadığını savunarak, "Hak ve özgürlük mücadelesi soylu bir girişimdir. Halkın ve ülkenin yanında olduğunu söyleyenler, halkın ve milletin mallarını yakıp yıkarak gerçek yüzlerini birkez daha göstermişlerdir" dedi. Demokrasiyi bütün dünyaya dayatanların, bugün, demokrasinin kurallarına uymayı içlerine sindiremediğini iddia eden Sürel, şunları kaydetti: "Sokakta başörtülü avına çıkanlar gücü ellerine geçirdiklerinde hangi faşizan uygulamalara başvuracaklarını göstermişlerdir. nbsp;Milletimiz, yüz yıllık karanlık tünelden çıkma mücadelesinde yerini almalı, kaderini, karanlık güçlerin ellerine bırakmamak için ayağa kalkmalıdır." Açıklamanın ardından dernek üyeleri, eylemlere katılarak kamu malına zarar verenler hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...