Kırıma uğramak nedir? | Uçağın kaza kırıma uğraması ne demek?

Düzenleyen:
Kırıma uğramak nedir? | Uçağın kaza kırıma uğraması ne demek?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kırıma uğramak nedir, ne anlama gelir? Uçağın kaza kırıma uğraması ne demek? Nevşehir'de düşen askeri uçağımızın ardından TSK'dan yapılan açıklamada uçağımızın kaza kırımına uğradığı söylendi. Peki kırıma uğramak nedir? Uçak neden kırıma uğrar? İşte detaylar...

Kırıma uğramak nedir? Uçağın kırıma uğraması ne demek? Nevşehir'de düşen askerî uçağımızın ardından TSK'dan yapılan açıklamada, "Eğitim maksadıyla bölgede bulunan bir F-16 uçağı, Nevşehir civarında kaza kırıma uğramıştır." dendi. Peki kırıma uğramak ne demek? Uçak neden kırıma uğrar? İşte detaylar...

Kırıma uğramak ne demek?

Uçakların kırıma uğraması kelime anlamı bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselerdir.

Uçakların tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesidir. Çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin bir motor arızası yaşanmış olabilir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gerçekleşebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...