Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TŞOF: UBER sistemi yasalara aykırı

Düzenleyen:
TŞOF: UBER sistemi yasalara aykırı

Ekonomi Haberleri

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, son günlerde kamuoyunu meşgul eden UBER ve benzeri sistemlerle yolcu taşımacılığı yapılmasını değerlendirdi.

Yasalara göre şehir içinde bir noktadan diğer bir noktaya özel yolcu taşımanın ancak taksimetre takılı taksilerle yapılabileceğini vurgulayan Apaydın “Sistem kullanarak özel yolcu taşıma eylemi, Karayolları Trafik Yasası’na göre ‘Araçların tescil edildikleri amacın dışında kullanılması’ sonucunu doğurur ve bu işlem yasaya aykırıdır” dedi. Araçlarını motorlu araç tescil belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlarla sürülmesine izin veren araç sahiplerinin idari para cezasıyla cezalandırılması, aracın da 15 gün trafikten men edilmesi gerektiğine işaret eden Apaydın, haksız rekabetin ve vergi kaybının önüne geçilmesini istedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...