Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, ABD ile Patriot alımı için görüşmeler yapıyor

Düzenleyen:
Türkiye, ABD ile Patriot alımı için görüşmeler yapıyor

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin ABD'den füze savunma sistemi Patriotları almak için görüşme hâlinde olduğunu açıkladı. Aksoy ayrıca ABD ile Türkiye arasında Menbiç konusundaki görüşmeler için Dışişleri Müsteşarı'nın önümüzdeki hafta ABD'ye gidebileceğini söyledi.

Dışişleri Sözcüsü, Dışişleri Müsteşarının önümüzdeki hafta ABD'ye gidebileceğini söyledi. Münbiç görüşmeleri kapsamında yapılacak ziyarette ABD ile ortak görüşe varma üzerine çalışılacağı belirtildi.

Dışişleri Sözcüsü, Türkiye'nin ABD'den füze savunma sistemi Patriotları almak için görüşme halinde olduğunu ifade etti.

Sözcü, Kuzey Irak'a yönelik olası bir operasyon için Bağdat yönetimiyle temas halinde olduklarını belirtti.

ERBİL'E DİREKT UÇUŞLAR...

IKBY'de uluslararası uçuşların yeniden başlamasıyla ilgili konuşan Dışişleri Hami Aksoy, Erbil'e direkt uçuşlar için hava sahasının açılmasının değerlendirildiğini söyledi.

Aksoy ayrıca şunları söyledi:

"AB Zirvesinden, Gümrük Birliğinin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması ve Suriyelilere yönelik mali yardımın hızlandırılmasını bekliyoruz."

"Müsteşarımızın önümüzdeki hafta ABD ile çalışma grubu kapsamında Washington’a gitmesi bekleniyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...