Fransa'da süpermarkette rehine krizi sona erdi! Saldırgan vuruldu

Düzenleyen:
Fransa'da süpermarkette rehine krizi sona erdi! Saldırgan vuruldu

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın güneyindeki Aude bölgesine bağlı Trebes kasabasında, terör örgütü DEAŞ bağlantılı bir kişi süpermarkette bir grup kişiyi rehine aldı. AFP haber ajansı, saldırganın DEAŞ'a bağlılık yemini ettiğin duyurdu. Olayda en az üç kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Polis tarafından vurulan teröristin Fas kökenli olduğu ve 2015'teki Paris saldırılarının zanlısı olan DEAŞ'lı terörist Saleh Abdeslam'ın serbest kalmasını talep ettiği ifade edildi. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Geçtiğimiz yıllarda birçok kez terör saldırısına hedef olan Fransa'da, yeni bir saldırı gerçekleşti. Ülkenin güneyindeki Carcassonne bölgesinde yer alan Trebes kasabasında silahlı saldırgan, koşu yapan polislere ateş açtı. İlk ateşte bir polis memuru yaralandı.

Saldırının ardından bir süpermarkete giren silahlı terörist, içerideki bazı müşteri ve çalışanları rehin aldı.

Sosyal medyada paylaşılan ilk görüntüde, ağır silahlı polislerin süpermarketin yan tarafındaki kapıdan içeri girmeye hazırlandığı görülüyordu.

Olay yerine gelen yüzlerce özel kuvvetler polisinin rehine operasyonu sonucunda saldırgan öldürüldü.

Reuters haber ajansı, süpermarkettekileri rehin alan saldırganın polisten Paris'te üç yıl önce 129 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren isimlerden Salah Abdesselam'ın serbest bırakılmasını istediğini bildirdi.

Trebes'teki rehine krizine karışan saldırganın canlı yayında terör örgütü DEAŞ'a bağlılık yemini ettiği de aktarıldı.

CAN KAYIPLARI VE YARALILAR VAR

Fransa Başbakanı Eduarde Philippe'in son dakika açıklamasına göre, süpermarkette ciddi bir durum yaşandı.

Bir televizyon yayınına katılan Trebes Belediye Başkanı, süpermarkette iki kurban olduğunu söyledi. Saatler sonra can kaybı üç olarak güncellendi. Olayda en az 10 kişi de yaralandı.

Fransız basını ayrıca rehinelerden bazılarının kaçmayı başardığını bildiriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...