Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üniversitelere üniversiteli özel güvenlikler gelecek

Üniversitelere üniversiteli özel güvenlikler gelecek

GÜNDEM Haberleri

Üniversitelerde görev yapması için Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda "özel güvenlik görevlileri" yetiştirilecek.

nbsp;Yüksekokulda adaylar, 2 yıl boyunca "okul, öğrenci ve kampüs güvenliği" dersinde okul içi ve çevresi konusunda eğitim alacak. Okullarda olası olaylar karşısında planlama yapıp, çözüm önerisinde bulunacak üniversiteliler, eğitimleri boyunca da staj yapacak. Eski Emniyet Müdürü ve projenin koordinatörü Osman Öztürk, "Öğrenci davranışları ve güvenliği riske atan, tehlikeye düşüren olası olaylar, ihtimaller üzerinde eğitim vereceğiz. Okullardaki vandalizm, akran zorbalığı öncelikli alanımız olacak" dedi. Bu yıl 60 öğrencinin alınacağı "Özel güvenlik ve koruma" ön lisans programında ailelere de toplumsal olası suçlar yönünde eğitim verilecek. Üniversite tarafından belirlenen kriterlere uygun okullara "Güvenli okul" sertifikası verilecek. Sertifikayı alacak olanlar evinden çıkan bir öğrencinin servis aracılığı ile okula geldiği süreçten, ayrılıp evlerine ulaşana kadar tüm süreçlerde öğrencinin güvenliğini sağlayacak. Projede psikolog ve hukukçular birlikte çalışacak. nbsp;Güvenli okul kapsamında ayrıca "erken uyarı sistemleri", "siber güvenlik", "adli bilimler", "kriminoloji", "deniz, hava ve demiryolu güvenliği" gibi dersler der verilecek.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...