Bütçede Avrupa'yla arayı 'açıyoruz'

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Bütçede Avrupa'yla arayı 'açıyoruz'

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye bütçesi, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 3,1 milyar lira fazla verirken, geçen yılın aynı döneminde bütçede 6,7 milyar liralık açık oluşmuştu.

Türkiye bütçesi, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 3,1 milyar lira fazla verirken, geçen yılın aynı döneminde bütçede 6,7 milyar liralık açık oluşmuştu. nbsp;Türkiye uyguladığı bütçe disiplininin meyvelerini almaya başladı. Ülke bütçesi, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 3,1 milyar lira fazla verirken, geçen yılın aynı döneminde bütçede 6,7 milyar liralık açık oluşmuştu. Türkiye 2012'de de bütçe anlamında parlak bir performans sergileyerek Orta Vadeli Programdaki (OVP) hedeflerini aşmayı başarmıştı. nbsp;AA muhabirinin Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Maliye Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin bu yılın Ocak-Haziran dönemindeki bütçe gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 oranında artarak 190,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde bütçe giderlerindeki artış ise yüzde 11,2 olarak kayıtlara geçti. nbsp;Türkiye bütçe açığı konusunda geçen yıl da başarılı bir performans sergilemiş ve 28,8 milyar liralık açıkla OVP'de öngörülen 33,5 milyar liralık hedefin ötesinde bir ivme yakalamıştı. Söz konusu dönemde bütçe açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranı ise yüzde 2 olmuştu.

Türkiye geçen sene yakaladığı bu performansla 20 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeyi geride bıraktı. nbsp;


Küresel ekonomik krizin odağındaki Avrupa ülkeleri yüksek kamu borcu ve işsizlik oranlarının yanı sıra yüksek bütçe açıkları ile de dikkatleri üzerlerine çekiyor.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...