Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin karşıtı aktivist Navalny'e 5 yıl hapis

/ Kaynak: İHA
Putin karşıtı aktivist Navalny'e 5 yıl hapis

DÜNYA Haberleri  / İHA

Moskova Belediye Başkan adayı Navalny zimmetine 500 bin dolar para geçirdiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı düzenlediği protestolarla tanınan aktivist lider Aleksey Navalny, yolsuzluk suçlamalarıyla çıkartıldığı mahkeme tarafından 5 yıl hapse mahkum edildi. Protesto lideri Aleksey Navalny (37)'e karşı, 2009 yılında Kirov Valisi Nikita Belykh'in danışmanı olarak görev yaptığı sırada Kirovles isimli bir kereste fabrikasından 500 bin dolar civarına tekabül eden 16 milyon ruble değerinde keresteyi zimmetine geçiren bir gruba liderlik ettiği gerekçesiyle açılan davada sona gelindi. Rusya'nın Kirov eyaletindeki mahkemede görülen davada, yargıç Sergey Blinov, Navalny'nin 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. nbsp;Karara göre, önümüzdeki Eylül ayında Moskova Belediye Başkanlığı seçimlerine aday olan Navalny bu seçimlere katılamayacak. nbsp;Verilen karara itiraz eden Navalny ise, kararın siyasi destekli olduğu ve mahkemeye çıkarılmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalefeti sebebiyle olduğu iddiasında bulundu.
Aleksey Navalny 2011 yılının Aralık ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kremlin'e karşı toplu protestolara liderlik etmesiyle Rus muhalefetinin önemli figürleri arasına girmişti. Navalny ayrıca, yönetimi elinde bulunduran Birleşik Rusya Partisini "sahtekarlar ve hırsızlar partisi" olarak nitelendirmişti.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...