2018 YAZ SAATİ | Türkiye'de yaz saati uygulaması olacak mı? | Türkiye'de Saatler Geri Alınacak mı?

Düzenleyen:
2018 YAZ SAATİ | Türkiye'de yaz saati uygulaması olacak mı? | Türkiye'de Saatler Geri Alınacak mı?

YAŞAM Haberleri

2018'de Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Türkiye'de yaz saati uygulaması olacak mı? Tüm Avrupa ülkeleri bu gece itibarıyla yaz saati uygulamasına geçiş yapıyor. Cumartesini pazara bağlayan gece her şey değişiyor. Yaz saati uygulamasına resmen geçiliyor. Saatler 02:00'ı gösterdiğinde 1 saat ileri alınacak. 2018 yaz saati uygulanacak mı? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde...

2018 yaz saati uygulanacak mı? Yaz saati uygulamasının başlamasıyla Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya, İsveç, İsviçre, Danimarka gibi Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasındaki saat farkı 1’e, İngiltere ile 2’ye inecek. Türkiye’de yaz saati 2018'de uygulanmıyor. Avrupa kış saatine 28 Ekim gecesi geçiş yapacak. Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Türkiye'de yaz saati uygulaması olacak mı? gibi tüm merak edilenler haberimizde.

TÜRKİYE'DE YAZ SAATİ UYGULAMASI OLACAK MI? 

Türkiye'de bu yılda yaz saati uygulaması yapılmayacak.

BAKAN'DAN YAZ SAATİ AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasının tüm yıl boyunca uygulanmasıyla önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanacağını belirterek, "Mesai ve eğitim saatlerinde karanlık süre azalacak, geçiş dönemindeki olumsuzluklar yaşanmayacak." ifadesini kullandı.Albayrak, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, gün ışığından daha fazla yararlanmak için yaz saati uygulamasını bundan sonra tüm yıla yayma kararı aldıklarını dile getirdi.Uygulamanın hayırlı olmasını dileyen Albayrak, "Uygulama ile ciddi tasarruf sağlayacağız. Mesai ve eğitim saatlerinde karanlık süre azalacak, geçiş dönemindeki olumsuzluklar yaşanmayacak." değerlendirmesinde bulundu.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek.

2018 YAZ SAATİ | Türkiye'de yaz saati uygulaması olacak mı? | Türkiye'de Saatler Geri Alınacak mı?

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır.[1] Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi.[2] O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

2018 YAZ SAATİ | Türkiye'de yaz saati uygulaması olacak mı? | Türkiye'de Saatler Geri Alınacak mı?

Yaz saati uygulaması tartışmalıdır. Gün ışığından daha çok yararlanmak için gündüz saatlerine bir saat eklenmesi satış, spor ve iş saatlerine bağlı çeşitli etkinlikleri olumlu yönde etkilerken tarım, gece eğlenceleri gibi güneş ışığıyla beraber biten etkinliklere olumsuz etki yapar. Öte yandan, öğle saatlerine bir saat daha eklemek, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarını da azaltmaktadır. Ne var ki, uygulamanın sağlık ve suç oranları üzerindeki etkisi daha az belirgindir. Her ne kadar uygulamanın ilk hedeflerinden biri akşam saatlerindeki aydınlatma enerjisi tüketimini kısmak olsa da, günümüzde çağdaş ısıtıcı ve serinletici cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte bu amacından sapmaya başladı. Öyle ki, 20. yüzyıl başlarında elektrik temel olarak aydınlatmada kullanılıyordu. Teknolojik gelişmeler yeni elektrik kullanım alanları oluşturunca buradan elde edilen tasarruf azaldı. Bu bakımdan bu uygulamanın kullanılması çelişkili ve tutarsız bir hâl almaya başladı.

2018 YAZ SAATİ | Türkiye'de yaz saati uygulaması olacak mı? | Türkiye'de Saatler Geri Alınacak mı?

YSU'da ara sıra meydana gelen kaymalar başka zorlukları da beraberinde getirir. Bundan dolayı, zaman kaydetmede ve görüşmelerle yolculukların ayarlanmasında, faturalandırma, arşivcilik gibi işlerde, tıbbi cihazların ve iş makinelerinin kullanımı[8] ile uyku düzeninde sorunlar meydana gelir. Yazılımlar genellikle bilgisayarların saatlerini otomatik olarak ayarlar. Ne var ki, bunun sınırları vardır ve özellikle YSU kuralları değiştiğinde hata olasılığı artar.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...