Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD ayağa kalktı! Dalga dalga yayılıyor

Düzenleyen:
ABD ayağa kalktı! Dalga dalga yayılıyor

DÜNYA Haberleri

ABD'de silah karşıtı yüz binlerce kişi bireysel silahlanmaya karşı sokaklara dökültü. Washington'daki gösterilere yarım milyondan fazla insan katılırken, farklı noktalarda on binlerce kişi silah karşıtı gösterilere destek veriyor.

Sık sık silahlı saldırıların yaşandığı Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'de, Florida eyaletinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişinin hayatının kaybetmesinin ardından silah yasasıyla ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. ABD genelinde halk sokaklara çıkarak ülkede silah erişiminin kısıtlanması ve yeni yasal düzenlemeler yapılması talebiyle yürüyüşler düzenliyor. 

PAUL MCCARTNEY DE KATILDI

ABD genelinde birçok eyalette gerçekleştiren yürüyüşlere Demokrat Parti'nin kalesi New York'ta da on binlerce kişi katıldı. Şehirdeki protestolara dünyaca ünlü müzik grubu the Beatles'in üyelerinden Paul McCartney de grubun 1980 yılında öldürülen İngiliz müzisyeni John Lennon'ın New York'ta kaldığı otelin önünde, ''Silah şiddetine son verebiliriz'' yazılı tişörtüyle destek verdi.

ABD ayağa kalktı! Dalga dalga yayılıyor

TRUMP'A ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Öğrenciler aileleriyle birlikte silah karşıtı sloganlar eşliğinde son dönemdeki saldırıları protesto etti ve ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Kongresi'ne silah yasası ile ilgili değişiklik ve silah erişimine kısıtlama getirilmesi çağrısında bulundu.

WASHINGTON'DA YÜZ BİNLER YÜRÜDÜ

Öte yandan silah karşıtı gösterilerin merkezi olan Washington'daki yürüyüşe, yarım milyondan fazla kişinin katıldı.

ABD ayağa kalktı! Dalga dalga yayılıyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...