İlk ‘deniz rüzgârı’ için Ege Denizi öne çıkıyor

İlk ‘deniz rüzgârı’ için Ege Denizi öne çıkıyor

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca bu yıl ihalesi planlanan ve dünyanın en büyük, Türkiye’nin ise ilk deniz üstü rüzgâr Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) santrali olma özelliğini taşıyacak proje için Saros, Kıyıköy ve Gelibolu aday bölgeler olarak belirlendi.

Bin megavat kapasiteyle bu yıl ihalesi yapılması planlanan güneş YEKA için de Hatay-Erzin, Niğde-Bor ve Şanlıurfa-Viranşehir aday bölgeler seçildi. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu alanlara yönelik detaylı çalışmalara başlandı. Çalışmaların ardından, aday alanlar arasından en uygun bölgeler seçilerek ihale şartnamesi hazırlanacak.,

GÜNEŞ YEKA’YA BATARYA ŞARTI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, güneş YEKA’nın ihale şartnamesine batarya teknolojileriyle ilgili bir şart getirmeyi planladıklarını açıklamıştı. Böylece, bu ihaleyle Türkiye’de ilk defa  enerji santrali batarya tesisiyle elektrik üretecek. Güneş ve rüzgarda YEKA ihaleleri geçen yıl yapılmış, rüzgâr YEKA’da megavatsaat başına çıkan 3,49 dolar/centlik fiyat bir dünya rekoru olmuştu.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...