BES’ten cayanlara Hazine’den 2. fırsat

BES’ten cayanlara   Hazine’den 2. fırsat

Ekonomi Haberleri

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) otomatik katılımdan cayan çalışanlara ikinci bir fırsat tanıyacaklarını söyledi.

Hazinenin ikincil mevzuat düzenlemeleriyle bu çalışanlara diledikleri zaman sisteme yeniden dâhil olma imkânı sağlayacaklarını vurgulayan Şimşek, buna yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti. Şimşek, çalışanların bu fırsatı iyi değerlendirmelerini ve orta-uzun vadede sistemdeki katılımcı sayısının daha yüksek düzeylere çıkmasını beklediklerini kaydetti. 2003 yılında uygulamaya konulan BES’in, devlet katkısı teşvikinde 2013 yılında yapılan köklü değişiklikle yakaladığı olumlu ivmeyi, 2017’de ve bu yılın 3 aylık döneminde de artırarak devam ettirdiğine dikkati çeken Şimşek, 9 Mart itibarıyla gönüllülük esaslı BES’te katılımcı sayısının 6,9 milyon kişiye ulaştığını dile getirdi. Sistemdeki katkı paylarının yüzde 42’sinin kamu, yüzde 58’inin ise özel sektör çalışanları tarafından tasarrufa yönlendirildiği bilgisini veren Şimşek, “Toplam fon tutarı yüzde 64’ü faiz içermeyen, yüzde 36’sı faiz içeren fonlardan oluşmak üzere 2,3 milyar liraya ulaştı” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...