Yasaklar kalkarsa et fiyatları düşer

Yasaklar kalkarsa et fiyatları düşer

Ekonomi Haberleri

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, terör sebebiyle Doğu ve Güneydoğu’da uygulanan yaylalara çıkma yasağının et fiyatlarını ciddi oranda yükselttiğini söyledi.

Meralarda otlayamayan hayvanların yem tüketmek zorunda kaldığını belirten Çelik, bunun da büyük bir maddi külfete sebep olduğunu kaydetti. Çelik “Yasakların kaldırılmasıyla sadece et fiyatları düşmeyecek, hayvan sayısı da artacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkbahardan itibaren güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasağının kaldırılacağı açıklamasını hatırlatan Çelik, bu serbestliğin yetiştiricileri bir nebze olsun rahatlatacağını kaydetti. Çelik “Meralar gerçek sahipleriyle buluşsun.” dedi. Ahırda 1 büyükbaşın beslenme gideri 1014 lira arasında değişiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...