Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Misyonerler Doğu’da FETÖ ile çalışmış

Misyonerler Doğu’da FETÖ ile çalışmış

GÜNDEM Haberleri

İzmir’de FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD’li papaz Andrew Craig Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün insanları Hristiyanlığa teşvik ettiğine ilişkin değerlendirmelere de yer verildi.

İddianamede, sanık Brunson’un misyonerlik çalışması ya da bazı Kürt vatandaşların Hristiyanlaştırılmasında tıkandığı noktalarda FETÖ’den destek aldığı kaydedildi. Türkiye’de kurulması hedeflenen sözde Kürt devleti hedefine ulaşmak için FETÖ ve PKK ile eş güdümlü çalıştığı iddia edilen Brunson ve ekibinin gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında bilgi veren “Dua” kod adlı gizli tanık şunları kaydetti:
“Misyonerler ülkemizi birkaç parçaya bölmek ve kalacak küçük bir kısmı FETÖ/PDY’nin yönetimine vermek için faaliyetlerini yürütüyordu. ‘İsa Mesihin Son Zamanları Kilisesi’ (LDS) mensupları “yardım” adı altında Doğu ve Güneydoğu’da faaliyet gösteriyordu. Ancak Siirt’e giremediler. Yardımlarına FETÖ koştu. 2010’da, o tarihte Siirt İl Emniyet Müdürü olan Recep Güven (Meslekten ihraç edilen FETÖ sanığı) bunları vali ile tanıştırarak Siirt’te Hristiyanlığın örgütlenmesini sağladı.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...