Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

9 ülkeden gelen gönüllüler Burhaniye'de

/ Kaynak: AA
9 ülkeden gelen gönüllüler Burhaniye'de

YAŞAM Haberleri  / AA

Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında 9 ülkeden gelen gençler, Burhaniye'de kentin değişik noktalarında çalışmalara katılıyor.

nbsp;Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında Güney Kore, Tayvan, Almanya, Fransa, İspanya ve Kanada gibi 9 ülkeden gelen gençler, Burhaniye Belediyesi bünyesinde kentin değişik noktalarında çapa yapıyor, çöp topluyor, yöreyi tanıyor.Farklı ülkelerin gençlerini bir araya getirmek, kaynaştırmak amacıyla başlatılan Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında, Türkiye ile Güney Kore, Tayvan, Almanya, Sırbistan, Fransa, İspanya, Kanada, Finlandiya ve Macaristan'dan 19 genç, Burhaniye'de 15 günlük bir çalışma programı yürütüyor. Gençler, Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kentin değişik noktalarında çapa yapıyor, çöp topluyor, yöreyi tanıyor.Kampa katılan İspanyol Hore Keyv, Türkiye'yi görmekten mutlu olduğunu belirterek, Burhaniye'de farklı yerlerde gönüllü çalışmalar yaptığını, bunun da kendisi için güzel bir tecrübe olduğunu söyledi.Finlandiya'dan kampa katılan Mare Kamfy de güzel zaman geçirdiklerini ifade ederek, "Burhaniye'de gönüllü olarak çalışıyorum. Finlandiya ile Türkiye arasında çok büyük oranda sıcaklık farkı var. Bundan dolayı burada olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.Kampın Türk katılımcısı Okan Türkyılmaz ise kamp üyeleri olarak çevre temizliğine önem verdiklerini dile getirerek, "Bu konuda çalışmalar yaparak çiçeklerin ve ağaçların diplerindeki çöpleri topluyoruz. Çok eğlenceli ve güzel bir proje, güzel bir kültür kaynaşması yaşanıyor burada. Ayrıca bu kamplar benim gibi öğrenciler için dil anlamında çok büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.Kamp lideri Onur Yamaner, uluslararası kampların 1. Dünya Savaşı sonrasında Fransa ile Almanya'nın gençlerini kaynaştırmak, önyargıları yıkmak için başlatıldığını belirterek, diğer ülkelerin katılımıyla genişlediğini söyledi.Türkiye'den de birçok öğrencinin, bu kamplara katılmak için yurt dışına gittiğini vurgulayan Yamaner, şunları kaydeti: nbsp;'Asıl amacımız kültürleri birleştirmek. Yani kültür köprüsü diyebiliriz bu kamplar için. Biz burada farklı aktiviteler yapıyoruz. Örneğin dans gösterileri yapılıyor. Herkes kendi kültürünün dansını sahneliyor. Yemek pişirecekler. Kendi yörelerine ait lezzetleri, tatları Türk halkına tattıracaklar. Amaç burada hem yerele katkı hem de birbirimizi daha iyi tanımak. Kamp süresince çekilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi de açacağız.'

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...