Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Menbiç'ten çıkmayız' yaklaşımı Trump'ın kendi iradesi değildir

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Menbiç'ten çıkmayız' yaklaşımı Trump'ın kendi iradesi değildir

POLİTİKA Haberleri

Bulgaristan ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'ndan açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak'tan bir yetkili bugün Türkiye'ye gelecek. Irak yönetimi başaramazsa gereğini yaparız. Ülkemizin konumuna, gücüne, bölgede ve dünyada oynadığı etkin role uygun şekilde Avrupa Birliği ile görüşmelerimizi sürdürceğiz. 'Menbiç'ten çıkmayız' yaklaşımı Trump'ın kendi iradesi değildir.'' dedi. ​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-AB Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Bulgaristan'ın Varna şehrine hareketi öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Sayın Borisov'a kritik zirve öncesinde verdiği destek dolayı teşekkür ediyorum.

- AB'ye tam üyelik yolculuğunda en büyük mesafeyi iktidarımız döneminde aldık. AB'ye üyelik stretjik hedefimiz. Zirvede daha önce mutabık kaldığımız konuları konuşacağız. Ülkemiz mutabakatın tüm unsunlarını yerine getirdi.

- Türkiye'nin AB'de yer almasına mani olmalarına izin vermeyeceğiz.

- Teröristler AB'nin emniyeti için de çok büyük tehdittir.

PKK SİNCAR'DAN ÇEKİLDİ İDDİASI

- Dün akşam itibarıyla Irak merkezi yönetiminin Sincar'a yönelik bazı operasyon girişimlerini ben de doğrusu istihbarat örgütümüzden aldım fakat bunun netice itibarıyla tamamıyla bittiği konusunda takipteyiz.

- Kısmi müdahaleri olmuş olabilir, bugün de bir yetkili Irak'tan bu konularla ilgili Türkiye'ye gelecek, müsteşar ile görüşmeleri olacak.

- Temennimiz odur ki, Irak gerçekten Sincar'da bu operasyonu hakkıyla versin. Bunu başarmakta sıkıntı varsa burada da ikili görüşmemizi yapalım, gereğini de Sincar'da biz yaparız. Çok fazla tahammülümüz yok.

ABD'YE MENBİÇ MESAJI

- 'Menbiç'ten çıkmayız' yaklaşımı Trump'ın kendi iradesi değildir diye düşünüyorum.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...