Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dövizle borca sınırlama için her şey hazır

Dövizle borca sınırlama için her şey hazır

Ekonomi Haberleri

Dövizle borçlanmaya sınırlama için altyapı tamamlandı. Açıklamayı, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptı.

Şu anda 2 bin 118 büyük şirkete ilişkin bilgi toplandığını, bunların toplam döviz borcunun yüzde 84’üne tekabül ettiğini, analiz ve değerlendirme sürecinin devam ettiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde önemli bir tedbiri hayata geçireceklerini söyleyen Şimşek, “2008’de vatandaşın dövizle borçlanmasına yasak getirdik. KOBİ seviyesindeki firmalara ‘ihracatınız varsa dövizle borçlanın’ dedik. Türkiye reform yaparken reel ekonomide de güçlü performansımız var. Bugün olduğu gibi gelecekte de her türlü şoka karşı direnç göstereceğiz.” dedi.

ENFLASYONLA BÜYÜME OLMAZ
Şimşek, enflasyonun kontrol altına alınması, fiyat istikrarının sağlanmasının Türkiye’nin olmazsa olmazları arasında yer aldığına dikkati çekerek, enflasyonun yüksek seyrettiği yerde büyümenin olmayacağını vurguladı. Gerek Gıda Komitesi gerek Merkez Bankası olarak yakın döneme kadar birçok adım attıklarının altını çizen Şimşek, enflasyonun sabit gelirliyi vurduğunu dolayısıyla öncelikle tek haneye arkasından da ideal olarak kalıcı bir şekilde yüzde 5’in altına çekilmesi gerektiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...