Menbiç tekrar ele alınacak

Menbiç tekrar ele alınacak

GÜNDEM Haberleri

Afrin’de terör örgütlerine yönelik düzenlen Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıyla tamamlanmasının ardından gözler ABD destekli PYD/YPG’li teröristlerin Menbiç’teki varlığına çevrildi.

Selçuk Böke ANKARA

Suriye sınır güveliğinin teminatının sağlanması için söz konusu terör örgütüne yönelik operasyonların devam edeceğini sinyali veren Ankara, bir taraftan da teröristlerin Menbiç’ten çekilmesi, YPG’ye verilen silahların geri toplanması ve bölgenin gerçek sahiplerine devredilmesi için Washington ile temaslarını da sürdürüyor. Eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın geçtiğimiz haftalarda görevden alınmasıyla Ankara temasları kapsamında oluşturulan ‘ortak çalıma gruplarının’ devam edip etmeyeceği tartışma konusu olurken, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın’ın bu hafta içinde Washington’a gitmesi bekleniyor. Yalçın, ABD’li muhataplarıyla Menbiç’in terör örgütü PYD/YPG’den arındırılması konusunda temaslarda bulunacak. Ankara’nın toplantıdan öncelikli beklentisi ABD’nin Menbiç konusunda verdiği sözleri yerine getirmesi, YPG’ye verdiği silahların toplanması, bölgeden terör örgütünün çekilmesi ve Menbiç’in gerçek sahiplerine devredilmesi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...