2023’te iki yüz bin kişilik hekim ordumuz olacak

2023’te iki yüz bin kişilik hekim ordumuz olacak

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığının sağlık sektöründe insan kaynağı, fiziki mekanlar ve sağlık cihazları üzerine çalışmalar yaptığını belirterek “Üç yıl sonra yenilenmesi gereken hastane kalmayacak” dedi.

EXPOMED Fuarı’nın açılışında konuşan Prof. Dr. Gümüş “2023 yılında 200 bin kişilik bir hekim ordumuz olacak. Şu an görev yapan 80 bin pratisyen, 65 bin uzman hekimimiz var. Uzman hekim sayımızı 2023’te 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Diğer önem verdiğimiz konu sağlık cihazları. Ülkemizin ciddi bir cihaz kapasitesi var. 2015 yılının sonundan beri sağlık sektörünün yerelleşmesi için çalışıyoruz. Medikal malzeme ve tıbbı cihazda yerli üreticimizi destekliyoruz. Bunun haricinde Bakanlığımız ülkemizin sağlık sektörünün daha iyi gitmesi için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...