Geleneksel tıp yan etkiler için çare olabilir

Geleneksel tıp yan etkiler için  çare olabilir

SAĞLIK Haberleri

Son yıllarda bütün dünyada olduğu gibi GETAT olarak adlandırılan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının ülkemizde de gündemde olduğunu hatırlatan Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Gümüş, hazırlanan yönetmelikte kanser tedavisinin yer almadığını söyledi.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının hastalığın yan etkilerinin tedavisinde kullanılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Gümüş “Yönetmelik içinde ‘Kanseri bu şekilde tedavi edebilirsiniz’ diye herhangi bir madde yok. Yönetmelikte sadece fitoterapi, hipnoz ve akapunturun tedaviye bağlı yan etkilerin giderilmesin de ve hayat kalitesinin arttırılmasında etkisi olabileceği ifade ediliyor. Bu uygulamaların da sağlık mensupları eliyle yapılması gerektiği vurgulanıyor” dedi. GETAT yönetmeliği ile geleneksel tıp içerisinde yer alan uygulamaların bilimsel süzgeçten geçirilerek halkımızın hizmetine sunulmasının tavsiye edildiğini belirten Prof. Dr. Gümüş “Bunların doğru yürüyebilmesinin tek şartı iyi bir denetim. Amerika’ya Avrupa’ya baktığınızda, büyük onkoloji merkezlerinin alternatif ve tamamlayıcı tıp birimlerinin olduğunu çok rahat görürsünüz. Ön yargı ile bakmadan ama gerekli denetim ve bilimsel süzgeçten geçirilerek bunların geliştirilmesini sağlamalıyız” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...