Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'F-35’lerin parasını ödedik'

'F-35’lerin parasını ödedik'

GÜNDEM Haberleri

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “S-400 alımı F- 35 alımını etkilemez. S-400’ler ile ilgili de sıkıntı yok, hatta takvimden önce alınabilir” dedi.

 AK Parti TBMM Grup Toplantısı’na katılan Canikli “S-400’lerde son durum nedir? S-400 alımı F-35 projesini etkiler mi?” sorusu üzerine, “En son cümleyi söylediğimizden bu yana herhangi bir değişiklik yok. Anlaşma yapıldı, finansmanı da çözüldü, sipariş verildi, avans ödemesi yapıldı. Hâlen o noktadayız. Hatta planlanan takvimden, önceden teslim etme imkânı olur mu diye zaman zaman görüşüyoruz” diye konuştu. Nurettin Canikli “Bu, F-35’leri etkiler mi?” sorusuna ise, “Yok, onlarla ne alakası var? Hepsi ayrı projeler bunlar. Türkiye yıllar önce F-35 projesine girdi, önümüzdeki yıldan itibaren de teslimler başlıyor. Parasını veriyoruz, onunla hiçbir alakası yok bunun cevabını verdi. “ABD Kongresi’nde bunun engellenmesine yönelik kulisin döndüğü ifade ediliyor” sözleri üzerine Canikli, “Bu, her şeyden önce ticari bir faaliyet. Anlaşmalar yapılmış. Biz, anlaşmalar muhaceresinde üzerimize düşen yükümlülüklerin tamamını yerine getirmişiz. Dolayısıyla olaya öyle bakmak lazım. Bunların paraları ödenmiş ve ödenmeye devam ediliyor. Uluslararası kurallar var. Baştan yürütülmek, yapılmak istenen bir proje olsa, dediğiniz doğru. Ama öyle şey olmaz. Parasını vermişiz, karşılığı yerine gelecek. Biz görevlerimizi, yükümlülüklerimizi yerine getirmişiz. Buna bağlı olarak, anlaşma ve anlaşmada yer alan kurallar çerçevesinde bütün taraflar edimlerini yerine getirecekler. Bu kadar basit bir şey” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...