ABD'li eski büyükelçi: YPG ile PYD’nin ana unsuru terör örgütü PKK

ABD'li eski büyükelçi: YPG ile PYD’nin ana unsuru terör örgütü PKK

DÜNYA Haberleri

2008-2010 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan James Jeffrey, ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya desteğini ve bu desteğin Ankara-Washington hattında sebep olduğu gerilimi değerlendirdi.

PYD/YPG’nin terör örgütü PKK’nın unsurları olduğunu belirten Jeffrey, “İlgili ABD kurumları bu ilişkiyi birçok defa dile getirdi. Ancak ABD yönetimi, PKK’yı resmen terör örgütü olarak kabul ederken (YPG ile ilgili) bu durumu resmî olarak önemsemiyor gözükmektedir” dedi. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) ülkelerin terör tehdit analizlerine yer verdiği resmî internet sayfasında “YPG’nin PKK’nın Suriye kolu olduğunu” yazdığını, aynı şekilde ABD İstihbarat Topluluğunun önceki ay Kongreye sunduğu resmî raporda da “YPG’den PKK uzantısı” şeklinde bahsedildiğini hatırlatan Jeffrey, “PYD’yi bir terör örgütü olarak ilan etmeyen ABD ‘teknik olarak’ iş birliği yapıyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...