Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe formasını taşımak benim için büyük bir gurur

/ Kaynak: CHA
Fenerbahçe formasını taşımak benim için büyük bir gurur

FUTBOL Haberleri  / CHA

Cristian Baroni, 'Ben Fenerbahçe'de olduğum 5 yıl içinde gerçekten çok mutluyum. Benim için bu formayı taşımak da çok büyük bir gurur.' dedi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, üzerlerinde baskı olduğunu belirterek, "Ancak ben Fenerbahçe'de olduğum 5 yıl içinde gerçekten çok mutluyum. Benim için bu formayı taşımak da çok büyük bir gurur." dedi. nbsp;Düzce Topuk Yaylası'nda yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Brezilyalı futbolcu Cristian Baroni, basın toplantısı düzenledi. Sözlerine kamp çalışmalarını değerlendirerek başlayan Cristian Baroni, şöyle konuştu: nbsp;"Her sezon öncesi kamplar yorucu ve sert geçer. Bizim idmanlarımız da bu yönde geçiyor. Hepimiz çok iyi çalışıyoruz. Yeri geliyor yoruluyoruz yeri geliyor ağrılarımız oluyor. Bunları yaşamadan da başarıyı elde etmek mümkün değil. Bu nedenle sezon öncesi kampı çok iyi şekilde değerlendirip, sezon sonunda da istediğimiz başarıları elde etmek istiyoruz." nbsp;UEFA'nın vermiş olduğu Avrupa'dan 2 yıl men cezasıyla ilgili de konuşan Cristian Baroni, çok üzüldüklerini dile getirerek, "Yapmamız gereken hedeflerimize odaklanmak." ifadesini kullandı. nbsp;


Baroni, bu üzüntüyü 2. kez yaşadığını kaydederek, "Tabii ki biz futbolcular çok üzüldük. Taraftarlarımızın da ne kadar çok üzüldüğünü tahmin edebiliyoruz. Çünkü biz bu başarıları yakalamak için sahada çok fazla mücadele ettik çok fazla ter döktük. Ama bunun sonucunu alamamak hepimizi derinden üzüyor." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:


"Fenerbahçe herşeyden daha büyük. Bu nedenle bizim yapmamız gereken hedeflerimize odaklanmak. Taraftarlarımızla birlikte o hedefe yürümektir. Şu anda yarıştığımız bütün kulvarlarda bütün hedeflere doğru yürüyebileceğimizi söyleyebilirim. Biz futbolcular, taraftarlarla birlikte sinerji oluşturup bu başarıları elde etmek için elimizden geleni yapacağız."


YABANCI SINIRLAMASI


Yabancı kontenjanındaki kuralın değişmesiyle 4 yabancının kadroda yer alamayacağının ve yabancı futbolcuların da kaliteli olduğunun hatırlatılması üzerine Baroni, önemli olanın takım başarısı olduğunu ve bunun sorun değil; iyi bir şey oluduğunu dile getirdi. Kendileri için önemli olanın Fenerbahçe'yi şampiyonluğa götürmek olduğunu belirten Brezilyalı futbolcu, sözlerine şöyle devam etti:


"Bunun için de kim oynadı kim tribünde kaldı hiç de önemi yok. Önemli olan fenerbahçe için nasıl mücadele ettiğimiz. Sonuçta biz bu takım için mücadele ediyoruz ve bu takım için başarılar elde etmek istiyoruz. Fenerbahçe gibi büyük takımın elbet de bir çok yabancı futbolcuları olacaktır. Elbet de bu futbolcular kaliteli olacaktır. Ancak bu sorundan öte iyi bir şey. Bu hem içerideki başarıyı arttırmak için hem de Fenerbahçe'yi istediği hedeflere götürmek için çok önemli. Bizim şikayet etme gibi bir durumumuz olamaz. Biz sadece işimizi yapmaya odaklanıyoruz."


AYKUT KOCAMAN - ERSUN YANAL KARŞILAŞTIRMASI


Geçen yılki teknik direktör Aykut Kocaman'la yeni teknik direktörleri Ersun Yanal arasındaki farkların sorulması üzerine Baroni, karşılaştırma yapmayı sevmediğini ifade ederek, "Her hocanın farklı, kendine özgü çalışma stili düşünme şekli vardır. Bu nedenle de bir karşılaştırma yapamam. Aykut Kocaman burada güzel işler yaptı. Şu anda farklı ve yeni bir hocayla görevimize devam ediyoruz. Çalışmalarda kendi limitlerimizi zorluyoruz. Bu da bize farklı motivasyon, farklı bir özgüven veriyor. Çünkü bunun sonucunda sahaya çıktığımız zaman neler yapabileceğimizi görmüş oluyoruz. Bu da bizim için iyi oluyor." diye konuştu.


Baroni, performansındaki iniş çıkışlarla ilgili bir soruya da "Hiç bir oyuncu devamlı iyi oynayamaz. Önemli olan da kötü oynadığınız zamanları minumuma indirip devamlılık sağlamaktır. Tabii ki hepimiz insanız, kötü oynadığımız günler de oluyor. Bunu en aza indirmemiz gerekiyor." şeklinde cevap verdi. nbsp;


"BENİM İÇİN BU FORMAYI TAŞIMAK DA ÇOK BÜYÜK BİR GURUR"


Fenerbahçe'de geçirdiği 5 yıllık sürede zor dönemler geçirdiği yönündeki bir soruya ise Baroni, "5 yıl içinde iyi ya da kötü hissettiğim günlerim olmuştur. Fenerbahçe gibi bir takımda oynamak kolay değil. 5 yıl oynamak önemli bir şey diye düşünüyorum. Bazı insanlara kolay gibi gelebilir; ancak çok ciddi bir baskı var. Bu baskının yanında Fenerbahçe devamlı galibiyetlerle, devamlı kazanacağı kupalarla ve başarılarla yaşayan bir kulüp. Ve bunları başarmak zorundasınız. Bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Ancak ben Fenerbahçe'de olduğum 5 yıl içinde gerçekten çok mutluyum. Benim için bu formayı taşımak da çok büyük bir gurur." şeklinde konuştu.


"2015'E KADAR KONTRATIM VAR VE TAMAMLAMAK İSTİYORUM"


Yurt dışından teklif alıp almadığı ve Fenerbahçe'den ayrılmayı düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya da Baroni, kontratının sonuna kadar kalmak istediğini söyleyerek cevap verdi. Baroni, sözlerini şöyle sürdürdü: nbsp;


"Burada önemli olan benim düşüncelerim. Benim tek düşüncem Fenerbahçe'de kalmak ve başarılı olmak. Hem ben hem ailem burada olmaktan çok mutluyuz ve Fenerbahçe'yi çok seviyoruz. 2015 yılına kadar kontratım var ve bunu tamamlamak istiyorum. Ancak kulüpten benim ayrılmamla ilgili bir istekleri olursa farklı düşüncelere yönelme durumunda kalabilirim. Benim burada olmamdan mutlu oldukları sürece ben işimi yapmaya devam edip kontratımın sonuna kadar kalacağım."


TÜRKİYE'DEKİ DERBİ MAÇLARININ ATMOSFERİYLE İLGİLİ MESAJI


Türkiye'de özellikle Fenerbahçe - Galatasaray maçlarında yaşanan olayların son bulmasıyla ilgili mesaj vermesi istenen Baroni, maçların sadece 90 dakika olduğunu ve sonrasında hayatın devam ettiğini hatırlattı. Baroni, dünyadaki bütün derbi maçlarda benzer atmosferin oluştuğunu da dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:


"Statlara eşleriyle çocuklarıyla bir çok insan geliyor. Savaş ya da olaylara dönüştürmeden bu derbi maçlardan zevk alarak, maçları iyi olanın kazanacağı' göz önünde bulundurarak barış içinde geçmesini ümit ederek izlemeli. Bu şekilde düşünürsek ortamı biraz daha yumuşatmış oluruz."
FUTBOL
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...