Tıbbi bitkilerde hedef 5 milyar dolarlık ihracat

Tıbbi bitkilerde hedef 5 milyar dolarlık ihracat

Ekonomi Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin şu ana kadar 600 milyon dolar değerinde tıbbi, aromatik bitki ihracatı yaptığını belirterek, hedeflerinin 2023 yılına kadar bu rakamı 5 milyar dolara taşımak olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, siyasi partilerce tıbbi ve aromatik bitkilerin geliştirilmesine yönelik çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla verilen araştırma önergeleri birlikte görüşüldü. Eroğlu, hükûmet adına yaptığı konuşmada, Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin Avrupa'dan daha zengin olduğunu vurguladı. Eroğlu "Bizde yaklaşık 12 bin 500 adet bitki türü var, bunun 3 bin 650'si endemik yani sadece Türkiye'de olup başka yerde olmayan bitkiler. Bu alanda iş birliği ve projelendirme önemli. Bir an önce çalışmalar yapılarak bilhassa ilaç üretimi, kozmetik sanayinde ithalat yerine yerli üretime ağırlık verilmesi, özel sektörün teşvik edilmesi kararları alındı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...