Menbiç operasyonu| Münbic ya da Menbij haritada nerede? (Menbiç operasyonu önemi)

Düzenleyen:
Menbiç operasyonu| Münbic ya da Menbij haritada nerede? (Menbiç operasyonu önemi)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı ve güçlü duruşuyla yurt içi ve yurt dışında terör operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Teröristler nereye kaçarsa kaçsın peşini bırakmayan Türk Silahlı Kuvvetleri bugün yapılan Milli Güvenlik Kurulu sonrası merakla beklenen açıklamayı yaptı; "Teröristler Menbiç'ten çekilmezse, Türkiye insiyatif kullanacak" Menbiç Operasyonu sinyalleri veren bu açıklama ile gözler Menbiç'e çevrildi.

Menbic ya da Menbij Suriye'de eskiden Halep'e bağlı olan Fırat Nehri'ne göre 30 km batıda yer alan bir kent. Bölgede yaşayan Çerkes halk ile birlikte Türkiye için en önemli faktörü bir Türkmen kenti olmasıdır.

MENBİÇ NEREDE VE NEDEN ÖNEMLİ?

Tatlı su kaynaklarının önemi dışında jeopolitik önemi de büyüktür. Halep'i doğudan Rakka'ya Kuzeyde Anadoluya bağlanan bir kenttir. Bu özellikleri nedeniyle DEAŞ için büyük öneme sahip olan kent Amerika Birleşik Devletleri içinde büyük önem taşıdı. Menbiç'in DEAŞ'tan kurtuluşunu kameralar karşısında sakallarını kesen ve kara çarşaflarını çıkaran kadınlardan hatırlayabilirsiniz. Menbiç üzerine DEAŞ-PKKPYD ve ABD üzerinden paylaşılma pazarlıkları yapılırken ülkemiz Rus uçağının düşürülmesi ve siyasi gündem yoğunluğu nedeniyle operasyonel anlamda aktif olamamıştı. Her yeni düzen kuruluşunda yapıldığı gibi ülkemizin başına bir çok çorap örülmüştü. Devletimiz bunlarla uğraşırken kirli planlarını hayata geçirdiler. Hatta bu operasyonu İncirlik Üssünden kalkan hava desteğiyle gerçekleştirdiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ZEYTİN DALI HAREKATI İLE METAL YORGUNLUK BİTTİ! DİRİLİŞ BAŞLADI"

Sivillere karşı gösterilen hassasiyet, üstün başarı, teknoloji ve kahramanlık destanları gibi faktörlerle dolu Zeytin Dalı Operasyonu 58 günde muhteşem bir zafere dönüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Diriliş başladı" ne ABD'nin PKKPYD'ye verdiği binlerce tır dolusu silah, ne tank savar füzeleri ne de bazı terör destekçisi ülkelerin tepkileri Kahraman Ordumuza engel olamadı. Tüm varlığını kaybedeceğini anlayan terör örgütü arkasına bakmadan kaçtı. Ancak ordumuz adım adım takipte... Bugün yapılan Milli Güvenlik Kurulu sonrası beklenen açıklama geldi.



"Teröristler Menbiç'ten çekilmezse, Türkiye insiyatif kullanacak"
Menbiç operasyonu başladı, başlayacak derken MGK'dan yapılan bu önemli açıklama ile tüm dünyanın gözü Tel Rıfat'tan sonra Menbiç'e döndü Artık Rus uçağının düşürüldüğü zamanlar gibi başına çoraplar örülüp kendi iç meselelerinden etrafına bakamayan bir Türkiye olmadığını tüm dünya Zeytin Dalı Operasyonu ile anladı. İşte bu yüzden tüm gözler Menbiç'te


PKKPYD MENBİÇ'TE

PKKPYD kendisini maşa olarak kullanan ülkeler sayesinde Menbiç'te varlık gösteriyor. Hatta bu cesaretlerini sözde özerklik ilanlarına kadar taşıdılar. Sözde "Menbiç Demokratik Yönetim Konseyi" tüm bu sözde özerklik açıklamalarını dünya basınlarına bildirmişti. 2016 yılının Ağustos ayında 2 ay gibi uzun süren bir kuşatma ile ABD-PKKPYD Menbiç'i DEAŞ'ten temizlediğini açıklamıştı. Daha önce DEAŞ'ın Suriye'de ve Irak'ta operasyon yapmak için kullandığı gibi 2016 Ağustos'undan beri PKKPYD Menbiç'i lojistik destek ve geçişler için kullanıyor.



DEAŞ TEMİZLEDİ PKKPYD YERLEŞTİ

DEAŞ'ın vahşilik ve insanlık dışı suçlarla zorla gasp ettiği ve binlerce insanı Türkiye'ye göçe zorladığı halkın önemli kısmı Türkiye tarafından destek gören halktı. Menbiç deyince akla Türkmen ve Sunniler gelirdi.

"AFRİN AFRİNLİLERE, MENBİC MENBİCLİLERE"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son zamanlarda yaptığı açıklamada: "ABD ile bir anlayışa vardık, yol haritası üzerinde çalışıyoruz. Eğer bu yol haritasında anlaşırsak, Menbic ve diğer şehirlerde de Fırat Kalkanı'ndaki gibi yönetim modelleri olacak. Bir şehrin yüzde 90'ı Arap ise, yüzde 90 Arap yönetim olacak." dedi. Bugün yapılan MGK açıklaması ile hep yaptığı gibi korkakça kaçması beklenen PKKPYD eğer çekilmez ise Menbiç Operasyonu kimse için sürpriz olmayacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...