İsviçre'de şiddet uygulayan iki polisten biri serbest

/ Kaynak: AA
İsviçre'de şiddet uygulayan iki polisten biri serbest

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç'te görevleri sırasında kanununa aykırı şekilde şiddet kullanmakla suçlanan polislerden yarısının ceza almadan serbest kaldığı bildirildi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de geçen hafta kadın polisin yolda yürüyen ve sarhoş olduğu ifade edilen birine yanındaki eğitimli köpekle uyguladığı şiddetin görüntüleri tartışılmaya devam ediyor. Kadın polis memurunun halen görevinin başında olduğu belirtilirken, ülkede 2011 yılı içinde polislere yönelik benzer suçlardan 5 bin 600 başvuru geldiği belirtildi. Ulusal Başsavcı Christer Ekelund'un verdiği bilgilere göre, bu şikayetlerden ancak yüzde 1,6'sı değerlendirmeye alındı ve polis memurları hakkında kovuşturmaya gidildi. Geri kalan şikayetler hakkında yeterli delil ve tanık bulunmadığı için işlem yapılmadı. Başsavcı Christer Ekelund, şiddet suçundan bir polis memurunun iç hizmet kanununa göre cezalandırılmasının çok zor olduğunu söyledi. Polisler hakkında aşırı şiddet kullanmak suçundan açılan davaların da ceza verilmeden sonuçlandığına dikkati çeken başsavcı Ekelund, 2005-2012 yıllarında bu yönde 53 polis memuru hakkında dava açıldığını, bu davalardan 27
polisin
beraat ettiğini, 26'sı hakkında ise dava sonunda çeşitli cezalar verildiğini bildirdi.

Polislerin bu suçlardan cezalandırılmasının zor ve karmaşık olduğunu söyleyen Ekelund, "Davaya bakan savcı ve mahkeme, olaya başka bir yönden bakabiliyor. Ayrıca o durum içinde olan polis memurunun durumu nasıl algladığı da önemli. Belki o anı polis memuru acil müdahale edilmesi gerekilen bir durum olarak algıladı. Birçok şikayette bir olay sırasında polisin aşırı şiddet kullandığı bildirilmiş ama davaya baktığınızda, olayı incelediğinizde o sırada haklı bir şekilde gücünü kullanma hakkı olduğu kanısına varıyorsunuz. Bunun sınırlarını belirlemek çok kolay değil. Şiddetin sınırları davaya bakan savcı ve mahkeme tarafından değişebiliyor" diye konuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...