Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Protez bacakta haciz dönemi kapanıyor

Protez bacakta haciz dönemi kapanıyor

Ekonomi Haberleri

Sağlık alanında toplumun tüm kesimlerini kucaklayan hükümet, gazi statüsünde bulunan vatandaşların eşleri ve belirli yaş sınırına kadar olan çocuklarının sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasından sonra gaziler için de önemli bir kolaylık getiriyor.

Sefa Bilgitekin ANKARA

Buna göre gaziler, sağlık heyeti raporu olmaksızın anlaşmalı oldukları sağlık merkezlerinden istedikleri tıbbi cihazı temin edebilecek. Böylece, önceki yıllarda yaşanan protez bacağa haciz konulması ya da yapılan protezin yıllar sonra bedene küçük gelmesi sebebiyle zor durumlar yaşanması gibi durumlar son bulacak.

YERİNDE MUAYENE ŞARTI
Destekle birlikte daha önce başkasının yardımı ve desteği olmaksızın hareket edemeyecek kadar malul olduğunu ispatlaması gereken ve bunun için sağlık kurulu raporu istenen gazilerden artık rapor istenmeyecek. Gaziler, Sağlık Bakanlığı ile anlaşmalı fizik tedavi merkezlerinde muayene olup ihtiyacı oldukları protezleri orada deneme şansı bulacak. Denenen protezler sağlık merkezi tarafından satın alınacak ve gaziye teslim edilecek. Gaziler bu süreçte hiçbir tedavi masrafı ve protez parası ya da ücret farkı ödemeyecek. Tek şart SGK’nın anlaşmış olduğu sağlık merkezlerinde tedavi olunması ve o merkez tarafından rapor hazırlanması.
Gaziler ve aileleri için başka kolaylıklar da sağlanıyor. Bunlar arasında, şeref aylığı alan gazilerin ve eşlerinin Devlet Demiryollarının yurt içi hatlarında, Denizcilik İşletmelerinin iç hat araçlarında ve şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilmesi de var. Gazilere ayrıca Bütçe Kanunu ile tespit edilen miktarda aylık bağlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...