Stefan Füle Sırbistan'da

/ Kaynak: AA
Stefan Füle Sırbistan'da

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, bir dizi temasta bulunmak üzere geldiği Sırbistan'da, Başbakan İvica Dacic ile bir araya geldi.

Füle, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Sırbistan'ın en geç Ocak ayında başlaması planlanan müzakere sürecinin yıllar alacağını belirterek, "AB komisyonu, Sırbistan'ı üyeliğe hazırlamak için elinden gelen hiçbir yardımı esirgemeyecektir" dedi. AB, 28 Haziran'da Sırbistan ile müzakerelere başlama kararı almıştı. Bu kararın, 624 yıl önce Sırpların Osmanlı'ya yenildiği Birinci Kosova Savaşı'nın yıl dönümüne denk gelmesi dikkat çekmişti. Füle konuşmasında, Sırp yönetimiyle bundan sonra atılacak adımları müzakere etmek amacıyla Belgrad'da bulunduğunu ifade etti. Gelecek hafta, üye ülkelere müzakere çerçevesinin sunulacağını belirten Füle, müzakere takviminin onaylanması halinde, Sırbistan'la müzakerelere en geç 2014 Ocak ayında başlanacağını kaydetti. Füle ayrıca, "Sırbistan, tutkulu bir yolculuğa başladı. Sırp hükümetinin ve Sırp halkının bu tutkulu hedefini gerçekleştirebileceğine inancım tam" şeklinde konuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...